Makelaar of vastgoedmakelaar, is dat een goede zaak?

Wij belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Maar soms moeten we toch ons vastgoed verkopen, huis verkopen met of zonder makelaar? Hoe doe ik dat, wat gaat mij dat kosten, is dat de beste oplossing?

Vaak wordt een huis verkocht via een vastgoedmakelaar, in veel gevallen is dat niet nodig. Als het een relatief kleine woning betreft hebt u er minder voordeel bij. In geval van een te renoveren woning of af te breken woning is dat ook niet altijd nodig. Een makelaarsloon of de prijs makelaar ligt rond de 3 % op de verkoopprijs. Als u een kleine woning verkoopt doet u dat vaak beter zelf. De marge op de onderhandelingsprijs is kleiner waardoor u allicht dicht bij de verkoopprijs zit.

  • makelaar Gent                     2 tot 4%

  • makelaar Antwerpen          2 tot 5%

  • eigen makelaar                     0%

makelaar - vastgoedmakelaar

Wanneer is het interessant als het gaat over duurdere huizen of villa’s. Dan kan een makelaar zeker van pas komen om uw huis te verkopen. De makelaars  kennen de onderhandelingstechnieken en hebben ervaring te over om er het beste uit te slepen voor zijn klant.  Dit doet hij of zij met veel kennis en gedrevenheid, dat is zijn pluspunt. Dus op duurdere huizen is een huis verkopen via een vastgoedmakelaar zeker zijn geld waard.

Vooraleer u uw huis verkoopt kijk even goed rondom u wat er allemaal kan en kies de beste manier voor de verkoop. En dan kan u de vraag stellen wat is mijn huis waard of hoeveel kost mijn huis? Verkoopt u het zelf dan steekt u de commissie in uw eigen zak, schakelt u een makelaar in voor een duurdere woning dan hebt u daar allicht ook profijt van. Dus voor elke woning is er wel een ideale oplossing.

Welke manier u ook kiest voor de verkoop van uw woning, met of zonder makelaar, of wees zelf makelaar,met of zonder immo,… Als u tevreden bent met het resultaat van de verkoop van uw huis, dan hebt u de beste keuze gemaakt. U weet wat u zelf wilt als u uw huis verkopen wilt.