Vastgoed in Vlaanderen, een droom of een nachtmerrie?

Sinds de crisis in 2008 is overgewaaid vanuit Amerika naar Europa en naar Vlaanderen heeft het vastgoed een serieuze deuk gekregen. Vastgoed in Vlaanderen is niet meer zo stabiel qua financiële belegging als voorheen. Wij zijn allemaal opgegroeid met de gedachte koop een huis en je zit goed voor je pensioen. Helaas gaat die vlieger niet meer op anno 2016. Een huis bezitten kost handenvol geld, belastingen, onderhoud, buurten die minder waard worden… De vraag kan gesteld worden, beter huren dan kopen?

vastgoed in vlaanderen

Vastgoed huren of kopen

De huurkosten liggen relatief lager dan de kosten voor een woning eigenhandig te onderhouden. Wat gebeurt er vaak met mensen die een huis in eigendom hebben. Ze leven in de woning maar kunnen geen onderhoud en herstelling meer uitvoeren op het vastgoed. Waardoor ze in slechte omstandigheden leven en de waarde van hun huis stelselmatig achteruit gaat. Vaak leven ze daardoor in ongezonde omstandigheden met alle gevolgen van dien voor hun eigen gezondheid en voor die van anderen en nog niet in het minste geval hun kinderen. Daarbovenop komen nog de vele belastingen die verbonden zijn aan het bezitten van een eigendom. Onroerende voorheffing,… Daarboven op komt nog de maandelijkse betaling van de lening voor het vastgoed. Dus heel begrijpelijk dat veel mensen hun huis willen verkopen en een huis willen huren in de plaats. Deze lening is vaak tegen een hoge interest  aangegaan decennia geleden, het laatste jaar staat de interest lager maar de banken zijn niet meer zo happig om een lening toe te staan.

  1. hoge onderhoudskosten
  2. afbetalen lening
  3. betalen belastingen

Een huis huren geeft de huurder de wettelijke macht om in een gezond huis te leven, dat is trouwens de plicht van de verhuurder van het vastgoed. Als de omstandigheden niet wettelijk zijn kan men optreden tegen de verhuurder van het vastgoed en deze op zijn plichten wijzen. Wat in sommige gevallen een serieuze kost kan zijn voor bv herstellingswerken of onderhoudswerken. Maw een eigen huis, rijhuis, appartement,… bezitten is niet altijd een droom voor elke belg, huis verkopen?

De huisopkoper koopt uw vastgoed

De huisopkoper is gespecialiseerd in het snel aankopen van vastgoed. Vandaag gebeld vandaag verkocht is onze slogan. Als u aan ons verkoopt ontvangt u direct een voorschot van 10.000€.