Lijfrente

lijfrente- dehuisopkoper

De verkoop van een onroerend goed op lijfrente is een verkoop waarbij de koopsom wordt gesplitst in enerzijds een voorschot dat de verkoper ontvangt bij de notariële akte, dit wordt het boeket genoemd. De restwaarde wordt omgezet in een maandelijkse rente ten voordele van de verkoper, genaamd de lijfrente.

Deze lijfrente is een periodieke en geïndexeerde uitkering die de koper aan de verkoper moet betalen gedurende een overeen te komen periode. De verkoper kan desgewenst in het verkochte goed blijven wonen gedurende zijn verdere leven. Van zodra er een vroegtijdig overlijden is moet de koper niet meer betalen.  Aangezien een verkoop op lijfrente een kanscontract is, is dit de kans.  Dit kan ervoor zorgen dat de koper minder zal betalen dan de huidige geschatte waarde van het onroerend goed.

De ideale leeftijd om uw eigendom te verkopen op lijfrente ligt tussen de 65-85 jaar.
De koper is hoofdzakelijk een investeerder die op zoek is naar een veilige investering in vastgoed. Anderzijds kan het een investering zijn voor uw kinderen. U kunt gerust alles nalezen op de volgende website.

Lijfrente of de huisopkoper

Anders gezegd is lijfrente eigenlijk verkopen en terug huren, deze formule is al mogelijk bij de huisopkoper. U kunt gerust uw woonst verkopen aan de huisopkoper en er nog in blijven wonen tegen een samen afgesproken huurprijs. Geen vaste kosten meer enkel een huurprijs.

Wij kopen uw huis, direct geld in handen

De huisopkoper betaalt direct een voorschot bij aankoop van een pand. Als de akte verlijdt bij de notaris wordt het resterende bedrag betaald. De snelste manier dus om uw huis te verkopen.

De huisopkoper

Door onze jarenlange ervaring in het vastgoed kunnen wij heel snel een juiste prijs bepalen en overgaan tot de aankoop van uw pand. Neem vandaag nog contact op met ons, een snelle en correcte afhandeling zijn onze troeven.

dehuisopkoper