Pensioen, al wat u er over moet weten.

Pensioen, Uw nieuwe situatie roept veel vragen op. Hoe wordt alles berekend?  Kan en mag ik nog bijverdienen? Wat zijn de belastingen? Wat als ik naar het buitenland verhuis? Waar en hoe mijn pensioen precies aanvragen? Wat met mijn huis? Wat doen andere gepensioneerden? Wat te doen bij pensioen? Hoe zit het met de successierechten? Hoeveel is de schenkbelasting? Behoud ik mijn  huis of verkoop ik het?

Op deze en talrijke andere vragen trachten wij in deze rubriek een antwoord te geven via alle goede en duidelijke websites weer te geven die van pas komen om de senioren te helpen vinden wat ze zoeken. En dat is niet altijd makkelijk in het kluwen van internet, we geven het een poging.

 

  • Bijverdienen

  • Hoe geniet je van je pensioen in het buitenland

  • Pensioen berekenen

  • Wat zijn de belastingen op mijn pensioen

  • pensioenleeftijd

  •  Schenkbelasting 

    Naast alle fiscale zaken die gepaard gaan als men stopt met werken zijn er natuurlijk ook nog een hele boel praktische zaken die komen kijken als men op pensioen gaat alsook in de jaren die volgen en komen. Sinjoor worden kan leuk zijn als alles goed is geregeld. Hieronder brengen we een aantal websites aan waarbij u nuttige informatie vindt.

 

Als laatste onderdeel van onze blogpagina hebben we een aantal websites verzameld van diensten en nutsvoorzieningen die worden aangeboden aan senioren en gepensioneerden. We hebben hier de duidelijkste en interessante op een rijtje gezet. U als senior mag ons altijd contacteren om nog websites toe te voegen of uw mening te geven.

 

Dokter van wacht

Notaris

Buienradar

Huis snel verkopen

 

Vaak wordt het huis ook verkocht eens men met pensioen is, men wil kleiner gaan wonen, minder kosten maken, meer comfort en luxe maw men wil het ouderlijk huis verkopen. Vaak koopt of huurt men in de plaats van het huis een appartement. Compact, modern en met alle luxe. Het ouderlijk huis verkopen is dan vaak het heuvel waar veel mensen tegen op zien. De huisopkoper biedt u een volledig pakket aan, wij doen alles voor u, alle attesten aanvragen en betalen, opkuisen, nieuwe woonst zoeken,…

Lees onze vele referenties er op na, velen hebben u al voorgedaan en hun huis verkocht.

woning verkopen