Huis laten schatten

Iedereen die zijn huis verkoopt wil graag weten hoeveel zijn woning, huis, appartement, bouwgrond waard is. Bij een echtscheiding of overlijden is dit trouwens verplicht. Waar kun je best je schatting laten uitvoeren van je woonst. Door een erkend huis laten schatten- de huisopkoperschatter, een schatting online, een schatting via een immo, schatting via een makelaar?

Tip: Huis laten schatten door de  Dehuisopkoper ?

 

 

Hoeveel kost het laten schatten van een woning?

De prijs voor een schatting varieert tussen de 99€ en 499€. Waarin zit het verschil van de schatting dan? De titel die de schatter zichzelf geeft en het doeleinde van de schatting. De titel wil zeggen als het bijvoorbeeld een beëdigd schatter is zal dit veel duurder zijn dan een schatter die niet beëdigd is of een makelaar.  Het doeleinde wil zeggen, waarvoor dient de schatting van het huis, is dit voor verkoop van het vastgoed, of voor een erfenis of voor bankzaken, dat bedinvloed de schatting allicht. Maw een schatting is heel subjectief.

Online huizen schatten

Bekijk gerust onderstaande reportage van van telefacts op VTM. Waarin duidelijk wordt dat vastgoed schatten eigenlijk natte vingers werk is en al helemaal niet online kan gebeuren.

Huis laten schatten door immokantoor of makelaar

Een immokantoor of makelaar biedt ook schattingen of waardebepalingen aan voor vastgoed. Vaak zijn dat geen erkende schatters maar door hun ervaring hebben zij meestel wel een goede kijk op wat uw huis waard zou zijn. Een prijsbepaling door een immokantoor gebeurt vaak gratis met het oog op verkoop.

huis gratis laten schatten

Tip: Huis laten schatten door de  Dehuisopkoper ?

 

 

Huis laten schatten door een notaris?

De prijs die de notaris aan een woning toekent hangt af of dit een vrijblijvende of een diepgaande schatting is. Dit wordt geheel duidelijk als u de aflevering van telefacts hierboven bekijkt. Een schatting door een notaris geeft veel mensen een veiligheidsgevoel dat iemand met kennis van zaken zijn mening heeft gegeven. Notarissen werken met een databank aan gegevens waardoor ze panden uit dezelfde buurt met elkaar kunnen vergelijken qua verkoopprijs. De notaris kan verkopen via een openbare verkoop.

Huis gratis schatten, direct geld

Wie van hierboven vernoemd een woning ook schat voor verkoop, het is de aankoper die de prijs dient te betalen aan de verkoper van een een huis en niet de schatter zelf. De huisopkoper schat uw woning en betaalt ook deze schatting aan u. Wij schatten uw woning en wij kopen uw woning.